iPhone срещу Android, част 1

Влад Савов, Bloomberg Токио

20:00 | 22 ноември 2021
Преводач: Петя Кушева

Искам най-добрата камера и се чувствам наистина комфортно с iPhone. Но кажете ми малко за разликата между телефоните с Android и iPhone?

Няма толкова голяма разлика по отношение на интерфейса.

Добра причина за това е, че повечето компании за Android просто копират интерфейса на iPhone. Нека бъдем честни и справедливи за това. Но в същото време имаше огромна промяна, особено през изминалата година.

Преди това Google беше начело, Samsung ги конкурираха, но и някак пренасищаха нещата. И понякога Samsung правеше възможно най-добрите снимки, а понякога правеха възможно най-лошите снимки и бяха по-малко надеждни. Мисля, че това е едно от нещата, с които потребителите на iPhone наистина са облагодетелствани и го оценяват. Просто винаги знаете какво ще получите.

Но миналата година понеже Huawei беше засегнат от санкциите на САЩ, всички останали сред китайските производители видяха гигантска възможност.

Преди 2021 г. никога не бях препоръчвал смартфон Vivo. Фирмата работи от години, но никога не съм ги препоръчвал.

Още по темата

Тази година не спрях да ги препоръчвам. Имат специално покритие върху лещите. И техните водещи телефони, те представиха два през 2021 г., просто бяха невероятни. Те са сред най-добрите смартфони с камери.

Xiaomi постъпи по подобен начин. Сложили са сто мегапикселови сензори в своите телефони. Имат Oppo и OnePlus, които сега се сливат в една и съща компания. И също така направиха огромна стъпка в областта на камерите. Така че бих казал, ако цените камерите, бих се ориентирал към Android сега.