Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа
Автор и водещ: Таня Кръстева

Ангел Георгиев: Нека дадем възможност на децата да грешат

Ангел Георгиев, предприемач в образователната сфера, „Бизнес среща“, 16.05.2019 г.

21:30 | 16 май 2019
Ангел Георгиев, предприемач в образователната сфера, „Бизнес среща“, 16.05.2019 г.
Ангел Георгиев, предприемач в образователната сфера, „Бизнес среща“, 16.05.2019 г.

Една от най-големите грешки в нашето общество е, че сами налагаме ограничения върху себе си и околните, вменявайки страх от грешка. Подобно мнение изказа образователният предприемач Ангел Георгиев в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

„Една от големите пречки пред децата е, че не им се дава времето да грешат. Те трябва да пробват все повече, независимо от грешките“.

Това чувство ни се вменява за цял живот и ни пречи в бъдещето развитие, а нашата задача е да променим условията за поколенията, смята още Георгиев.

„Правилният начин за представяне на технологиите от родители към деца е не като им предоставят инструмент, а им вменяват начин на мислене. Едно от основните неща е работата в екип“.

Технологиите имат своето все по-важно място в света, но мисълта, че те ще изместят човека от работното му място, е мит, коментира Ангел Георгиев.

„Децата се насочват инстинктивно към професии, които няма как да бъдат заети от роботи. Това са учители, спортисти, музиканти, лекари и т. н.“.

Най-добрият съвет, който гостът в предаването е получавал, е да приема хората такива, каквито са. Може и да звучи тривиално, но с опита подобна мисъл ни дава възможност за много по-философски поглед върху живота.

„Най-много ме зарежда искрата в детските очи, когато осъзнават нещо за себе си и могат да го предадат на околните“.

Целия интересен разговор за образование, технологии и мотивация в един млад преподавател можете да видите във видеото.