Tesla може да не изпълни заявката на Мъск за напълно автономна кола през 2021 г.

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 10.05.2021

11:45 | 10 май 2021
Обновен: 12:23 | 10 май 2021
Автор: Николета Рилска

Съобщенията на главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск за технологията на превозни средства без шофьори невинаги „съвпадат с инженерната реалност“, става ясно от бележките за срещата на калифорнийската Агенция за моторни превозни средства. Повече по темата разказа Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов.

“Служителите на Tesla, включително директорът на компанията за автопилотиране Си Джей Мур и асоциираният генерален съветник Ерик Уилямс, не можаха да потвърдят пред регулаторите в Калифорния, че Tesla ще бъде в състояние да произведе наистина автономно превозно средство тази година въпреки указанията на главния изпълнителен директор, че това е възможно”, посочи Попов.

Той припомни, че през януари Мъск заяви, че е „силно уверен, че тази година колата ще може да се движи сама с надеждност, надвишаваща човешката“.

"Мъск често рекламира пълната функционалност на компанията за самоуправление или FSD и бета версията ѝ в Twitter, както направи в поредица от туитове на 6 март".

"В последващо писмо до Tesla на 21 април Мигел Акоста, шеф на клона за автономни превозни средства на калифорнийската Агенция за моторни превозни средства, предупреди производителя на електрически превозни средства, че трябва да съобщава щателно правилното използване и ограниченията на своите системи, докато разширява бета версията на своя софтуер за повече шофьори", отбеляза Попов.

Целия коментар вижте във видео материала.

Още новини от света на технологиите четете на Investor.bg.