Cisco зададе слаба прогноза за приходите си

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 13.08.2020

11:03 | 13 август 2020
Обновен: 13:23 | 13 август 2020
Автор: Цветан Кръстев

Американският технологичен концерн Cisco Systems Inc. зададе прогноза за слаби продажби за текущия период, знак, че предприятията харчат по-малко в рецесията, причинена от пандемията. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Главният изпълнителен директор Чък Робинс обеща да намали разходите с 1 милиард долара чрез реорганизация, която ще включва съкращаване на работни места и ранно пенсиониране на някои служители. Планът ще струва около 900 милиона долара, което ще включва обезщетения и други „придобивки“, заяви компанията в подадени до борсовия оператор документи. Концернът обяви също, че главният финансов директор Кели Крамер ще го напусне".

Попов заяви, че приходите ще отчетат спад в диапазона между 9% и 11% на годишна база през фискалното първо тримесечие, което приключва в края на октомври, съобщи в сряда базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания.

"Анализаторите прогнозираха средностатистически спад от около 7%. Коригираната печалба ще бъде в диапазона между 69 цента до 71 цента на акция, по-ниска от очакванията на Wall Street от 76 цента, показват данни, събрани от Bloomberg".


Той коментира, че голяма част от приходите на Cisco идват от правителствени агенции, малък и среден бизнес и доставчици на интернет и онлайн видео услуги. 

Вижте целия технологичен коментар във видеото.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.