Google се стреми да получи одобрението на ЕС за сделката с Fitbit

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 14.07.2020

11:45 | 14 юли 2020
Обновен: 12:05 | 14 юли 2020
Автор: Цветан Кръстев

Google предложи да не използва здравните данни на компанията за следене на фитнес показателите Fitbit с цел таргетиране на реклами. Ходът адресира антитръстовите притеснения на Европейския съюз (ЕС) във връзка с придобиването за 2,1 млрд. долара, разкри американската компания късно в понеделник. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова

"Офертата за купуването на Fitbit беше обявена през ноември миналата година. Тя може да помогне на Google да навакса спрямо пазарните лидери Apple и Samsung в областта на следенето на здравните показатели и умните часовници".

Кирилова коментира, че преди седмица Reuters писа, че подобно обещание за данните може да помогне на Google да си осигури одобрение за сделката от Европейския съюз.

"Със своите едва 3% от глобалния пазар на носими устройства през първото тримесечие на 2020 г., Fitbit изостава значително от дела от 29,3% на Apple и се нарежда след играчи като Xiaomi, Samsung и Huawei, сочат данни на компанията за пазарни проучвания International Data Corp".

Вижте целия разговор във видеото.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.