Китайската интернет компания Baidu бележи приходи и печалба над очакванията

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 20.08.2019

11:11 | 20 август 2019
Обновен: 11:16 | 20 август 2019
Изпълнителният директор на Baidu Робин Лий. Снимка: Giulia Marchi/Bloomberg
Изпълнителният директор на Baidu Робин Лий. Снимка: Giulia Marchi/Bloomberg

Китайският интернет гигант Baidu отчете по-добри от очакваното приходи и печалба за тримесечието, след като повече хора използваха неговата видео стрийминг услуга, а новината изпрати цената на акциите ѝ с 8% нагоре по време на следборсовата търговия. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Приходите от бизнеса със стрийминг услуги са се увеличили с 15% до 7,11 млрд. юана (1,01 млрд. долара), докато услугата премина границата от 100 млн. абонати през юни тази година, въпреки огромната конкуренция от страна на играчи като TikTok на ByteDances".

Бизнесът с маркетингови услуги, който е основен източник на приходи от чужбина, отчете 9% спад на приходите до 19,2 млрд. юана. Сумата се оказа под прогнозите на анализаторите. Показателят беше засегнат от влиянието на продължаващата търговска война и по-стриктните рекламни регулации, наложени от правителството, заяви Кирилова.

"Общите приходи са нараснали до 26,33 млрд. юана (3,73 млрд. долара) от 25,97 млрд. юана година по-рано, сочат данни на Refinitiv".

Вижте целия технологичен коментар във видеото.