Amazon бърза с иновациите, а Vimeo забавя ход

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, 27.06.2017

10:00 | 27 юни 2017
Обновен: 11:45 | 27 юни 2017
Автор: Кирил Петков
Поточна линия за пакетаж на Amazon. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg
Поточна линия за пакетаж на Amazon. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

След като Amazon придоби Whole Foods за 13,7 млрд. долара основният въпрос, който излезе на преден план, бе какво ще означава въвеждането на новите технологиите на Amazon за служителите на Whole Foods. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес страт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

"По време на преговорите Amazon e прекарала доста време в анализиране на тази технология за дистрибуция, посочвайки възможностите за най-бързо намаляване на разходите. Експерти твърдят, че най-бързите промени ще настъпят в складовете, които клиентите никога не виждат. Това предолага, че работните места, които ще бъдат засегнати най-рано, ще са именно тези в складовете".

Vimeo реши да не предлага базирана на абонамент услуга с оригинално програмиране, която беше планирана да стартира през 2018 г. IAC/InterActiveCorp се отказва от плановете си да създаде услуга за видео по заявка, която можете да се конкурира с Netflix, Hulu и HBO, каза още Кирилова.

"Услугата трябваше да привлече всичките над 200 млн. потребители на Vimeo да плащат за ексклузивно съдържание. Вместо това сега Vimeo ще се фокусира върху инструменти, които да служат на експертите във филмовата индустрия".

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Вижте целия технологичен коментар на Елена Кирилова във видеото: