По-малкият брой промоции ще забави продажбите на Кибер понеделника

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 30.11.2021

16:27 | 30 ноември 2021
Обновен: 17:53 | 30 ноември 2021
Автор: Александра Попова

Американските търговци на дребно се очаква да имат онлайн продажби за до 11,3 млрд. долара в рамките на Кибер понеделника, което представлява по-слаб растеж спрямо година по-рано. Причина за това е фактът, че по-малкото намаления и ограниченият избор заради проблемите с веригите на доставките отблъскват купувачите. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"Тази година търговците на дребно разпростряха промоциите си в повече седмици, за да защитят маржовете на печалбата си от нарастващите разходи за доставки и за да управляват по-добре запасите си, предвид масовия недостиг на стоки преди празничния коледен сезон".

Тези опити повлияха на продажбите в традиционно едни от най-силните дни за пазаруване през годината. Данни на Adobe Analytics от уикенда показват, че онлайн разходите по време на Черния петък са спаднали за първи път в историята.

"Американските разходи за Кибер понеделника, който набра популярност около 2005 г. като начин онлайн търговците да спечелят от скока на потребителските разходи около Деня на благодаността, се очаква да бъдат между 10,2 млрд. и 11,3 млрд. долара, сочат ранни прогнози на Adobe", каза главният редактор. 

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg