Амбициозните обещания на Qualcomm изведоха акциите до нов рекорд

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 17.11.2021

12:40 | 17 ноември 2021
Обновен: 14:45 | 17 ноември 2021
Автор: Александра Попова

Обещанията на новия главен изпълнителен директор на Qualcomm Inc. за диверсификация във всичко - от автомобили до свързани устройства, сега се обвърза и с амбициозни цели, които подобряват настроенията на инвеститорите към компанията, най-известна с предоставянето на чипове за мобилни телефони. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова

От думите на госта стана ясно, че във вторник акциите на Qualcomm са поскъпнали до рекордно високо ниво,  след като главният изпълнителен директор Кристиано Амон каза, че автомобилният бизнес на компанията за около 1 млрд. долара сега ще достигне обем от 10 млрд. долара за 10 години и че продажбите ѝ в сферата на свързаните устройства, т. нар. "интернет на нещата", могат да нараснат с повече от 75% до 2024 г. и да достигат 9 млрд. долара.

"Амон обрисува визия, в която диверсификацията на Qualcomm ще ѝ позволи да се бори за дял от оценяван на 700 млрд. долара световен пазар през следващото десетилетие, което е седемкратно увеличение спрямо днешните данни".

Акциите на компанията от Сан Диего поскъпнаха със 7,9% във вторник до 181,81 долара за брой, вдигайки пазарната капитализация на компанията над 200 млрд. долара, каза още Бойчо Попов.

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg.