Scaleup талантите

Хората зад самата идея, са тези, които могат да държат проекта жив през годините, каза Слави Славев от "Блайтаб"

14:28 | 20 април 2017
Автор: Станислава Цветкова
Scaleup талантите

Защо scaleup талантите търсят развита екосистема извън България? Защо избират Виена за база на своята компания, как откриват талантите за бизнеса си и как те самите са разпознати като scaleup таланти - отговаря Слави Славев от "Блайтаб" във видеопроекта на инициативата "Талантите в бизнеса" на Bloomberg TV Bulgaria, продуциран от Биляна Митева.

В поредния епизод на кампанията представяме двама българи, създали нова технология, приложима в различни сфери на индустрията. В инициативата на Bloomberg TV Bulgaria те разказват за първия в света таблет за незрящи и пътя, който са извървели, за да реализират идеята си. Слави Славев разработва технологията и е носител на престижната награда от EIT Digital за най-добър европейски технологичен скейлъп в сферата Digital Wellbeing заедно със съдружника си Кристина Цветанова.

Слави Славев е категоричен, че в една компания екипът е най-важен.

"Хората зад самата идея, са тези, които могат да държат проекта жив през годините. Ако има разминаване в екипа, нещата стават по-трудни", казва иноваторът.

Талантите се намират трудно и се налага компаниите да прилагат алтернативни методи за откриване на подходящите служители. Слави Славев разчита на алтернативен подход: "Вместо да пускаме обява в стандартните сайтове, търсим хора в социални мрежи, селектираме ги по постижения и проекти, с които са се занимавали. Така виждаме реално, че са свършили нещо".

Какво още споделиха Слави Славев и Кристина Цветанова – вижте цялото видео.