Европейските акции са на червено

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, "В развитие", 26.07.2021

17:30 | 26 юли 2021
Обновен: 17:37 | 26 юли 2021
Автор: Александра Попова

Европейските акции се оттеглят от рекордно високите нива, като фокусът на вниманието е насочен към отчетите, както и към новата Covid вълна и новите регулации в Китай. В момента има 0.6% спад на Stoxx Europe 600, воден от здравните акции. Има разпродажби на образователния финтех в Китай, след като Пекин въведе регулации за образователните компании. Това каза Джо Ийстън от Bloomberg Лондон в ефира на предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки

Philips бележи спад след като понижи прогнозата си. Отчетът им беше смесен. Очакват се още отчети тази седмица. Потенциално ни очакват 5 волатилни дни търговия, коментира Джо Ийстън.

От думите на госта стана ясно, че американските фючърси се понижават, водени от тревогата за глобалната икономическа прогноза, която натежа над апетита за риск.

"Инвеститорите приветстваха позитивния старт на сезона на отчетите, но остават тревогите за темповете за икономическия ръст и инфлацията.
Тази седмица очакваме отчетите на гигантите на Уолстрийт, сред които Apple и Tesla, които може да ни дадат знаци за корпоративното възстановяване и прогноза".

Целия пазарен коментар вижте във видеото.