Европейските пазари са стабилни в очакване на детайли за стимулите в САЩ

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 31.03.2021

15:02 | 31 март 2021
Автор: Николета Рилска

Европейските акции са стабилни след трите дни на ръстове, докато инвеститорите очакват детайли относно плана за стимули в САЩ. Това заяви пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

“Индексът Stoxx 600 се повишава с 0,1%... Акциите на телекомуникационните компании повеждат ръстовете, както и книжата на дружествата от сектора на пътуванията и развлекателния. Акциите на банките и потребителските компании поевтиняват”.

“Инвеститорите очакват детайли относно плана на американския президент Джо Байдън за стимули в размер на два трилиона долара, който трябва да бъде обявен по-късно днес”, отбеляза Ийстън.

“Индексът Bloomberg Commodity и показателят за валутите на развиващите се пазари, поведен от руската рубла, се повишават за пръв път от три дни”.

“Цената на долара се колебае между ръстове и спадове, като остава напът да запише най-силното си тримесечие от година насам”, отбеляза пазарният анализатор.

Ийстън каза още, че във фокуса на европейските борси днес е Deliveroo, чиито акции поевтиняха с 30% след дебюта на компанията заради опасения относно оценката ѝ и притеснения около някои нейни практики.

Целия коментар вижте във видео материала.