Възходът на европейските акции продължава за втори пореден ден

Джо Ийстън, пазарен анализатор, Bloomberg Лондон, В развитие, 02.03.2021

16:00 | 2 март 2021
Обновен: 16:00 | 2 март 2021
Автор: Димитър Баларев

Европейските акции се търгуват с леко повишение след вчерашното възстановяване, въпреки че покачването беше засегнато от поевтиняването на енергийните акции, причинено от спада на петрола преди ключовото заседание на ОПЕК+ тази седмица. Това заяви Джо Ийстън, пазарен анализатор, Bloomberg Лондон, в ефира на предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Преди минути индексът Stoxx Europe 600 добави 0,5% към стойността си, като книжата на строителните компании и тези за потребителски стоки оглавяват ръста".

"Китайските акции поевтиняват, след като властите на страната предупредиха за потенциално балонизиране в рисковите сектори на икономиката", сподели Ийстън

Пазарният анализатор посочи, че по-късно днес инвеститорите ще следят с особен интерес акциите на Zoom, след като компанията за видеоконферентни разговори предостави насоки за годишните приходи, които надминават очакванията на анализаторите.

"При валутите британската лира поевтинява преди годишния бюджетен доклад, който правителството ще публикува утре, а междувременно еврото поетвинява, след като член на Европейската централна банка заяви, че институцията трябва да реагира на необосновани увеличения в доходността по облигациите".

От коментара стана ясно, че биткойн се стабилизира около 49 000 долара за токен, след като поскъпна в понеделник с почти 8 на сто.

"По- късно днес новото италианско правителство се очаква да поиска одобрение от парламента за нови фискални стимули."

Целия пазарен коментар може да видите във видеото.