Акциите в Европа поевтиняват на всички основни пазари

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, В развитие, 25.09.2020

14:44 | 25 септември 2020
Обновен: 15:23 | 25 септември 2020
Автор: Хюлия Айваз

Акциите в Европа се търгуват на червена територия днес. Причината е, че инвеститорите преценяват слабите перспективи пред новия американски пакет от стимули. Доларът е стабилен днес и се насочва към най-доброто си седмично представяне от април. Това каза пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки. 

"Акциите в Европа поевтиняват на всички основни пазари, като Франция, Германия и Италия са три от най-слабо представящите се. Индексът Stoxx 600 се насочва към най-големия си седмичен спад от юни".

Анализаторът посочи, че компаниите, предлагащи битови услуги и тези, произвеждащи храни и напитки са единствените с поскъпващи акции.

"Акциите на авиокомпании като Lufthansa, Ryanair Holdings и IAG отбелязват някои от най-големите спадове в цените си", добави той. 

По думите му причината за това е, че властите в цяла Европа затягат мерките срещу коронавируса, тъй като в Германия, Франция и Великобритания нараства броят на коронавирусните инфекции. 

Потс отбеляза също, че суровият петрол се насочва към седмичен спад заради признаци на повишено предлагане и неравномерно търсене. 

Гледайте целия пазарен коментар във видеото.