Европейските акции се насочват към най-доброто си представяне от 11 седмици

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, В развитие, 02.09.2020

14:03 | 2 септември 2020
Обновен: 15:13 | 2 септември 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Европейските акции се насочват към 11-седмичен връх на фона на очаквания на инвеститорите за положителни данни за работните места и икономиката на САЩ по-късно в сряда. Доларът се засили спрямо най-основните конкурентни валути, съобщи Юън Потс, пазарен коментатор в Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"3,5 часа след началото на търговската сесия европейските акции се търгуват на зелена територия. Френският индекс CAC и германският DAX се повишават с над 2,3% и така стават два от най-добре представящите се индекси".

"Еврото поевтинява допълнително до под 1.20 за долар за първи път от две години насам", разкри Потс.

"Китайският юан поскъпва за четвърти ден на фона на добрите икономически данни за страната. Индонезийската рупия се срива на фона на опасенията, че правителството може да поеме по-голям контрол над централната банка".

"Десетгодишните облигации поскъпват, като от това се облагодетелства Германия, която прие поръчки за 30 милиарда евро за първите си зелени облигации. Междувременно индустриалните метали, включително медта, отчитат ръстове", стана ясно още от пазарния коментар.

Целия пазарен коментар вижте във видеото.