Коронавирусът и напрежението между САЩ и Китай натежават на европейските акции

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 27.07.2020

13:31 | 27 юли 2020
Обновен: 14:42 | 27 юли 2020
Автор: Николета Рилска

Цените на европейските акции регистрират слаби понижения в началото на седмицата заради нарастващата несигурност по отношение на пътуванията в континента и продължаващото напрежение между САЩ и Китай. Това каза пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова

“В изненадващ ход британското правителство обяви в събота, че всички пристигащи в страната от Испания трябва да се самоизолират за 14 дни”, посочи Ийстън. 

“Акциите на авиокомпании като Easyjet and Ryanair поевтиняха, заедно с тези на дружествата от хотелиерския и туристическия сектор”. 

“Доларът отслабва до едногодишно дъно, а цената на златото достигна рекорден връх в рамките на сесията по-рано, тъй като инвеститорите се насочиха към активите убежища”, коментира още пазарният анализатор. 

Той отбеляза, че акциите на SAP поскъпват след планове на компанията да се раздели с една от единиците си и на фона на повишението в годишните ѝ насоки. 

“Книжата на Wirecard са сред най-добре представящите се в региона с ръст на цената от 33%, след като нейният администратор заяви късно в петък, че 77 потенциални клиенти са проявили интерес към основния ѝ бизнес”. 

Вижте целия коментар във видео материала.