Алтерко иска да набере над 3 млн. лв от борсата

Набраните средства ще се използват основно за производство, реализацияи усъвършенстване на продукти

19:00 | 12 юли 2016
Обновен: 10:20 | 14 юли 2016
Автор: Виргиния Стаматова
Снимка: Allterco
Снимка: Allterco

Алтерко АД ще се опита да набере до 3,3 млн. лв от първичното си публично предлагане (Initial Public Offering, IPO) на Българска фондова борса (БФБ), планирано за средата на септември, съобщават от инвестиционния посредник, който движи процедурата - Карол АД.

Припомняме, че на свое заседание, проведено на 8 юли 2016, Комисията за финансов надзор одобри проспекта за IPO-то на холдинговото дружество, което обединява 11 компании в областта на телекомуникациите и технологиите.

Създателят на иновативната система за управление на дома „SHE“ и детския часовник “MyKi” планира своето първично публично предлагане за средата на септември 2016, с което цели да набере между 0,825 млн. лв и 3,3 млн. лв.

Предмет на предлагането ще бъдат 1,5 млн. броя нови обикновени акции с номинал 1 лв. Емисионната стойност ще бъде определена в диапазона 1,1–2,2 лв в зависимост от интереса към емисията, подчертават от Карол. Емисията ще се счита за успешна, ако бъдат записани минимум 750 хил., или половината от новите акции. Така компанията възнамерява да увеличи капитала си от настоящите 13,5 млн. лв до 15 млн. лв след предлагането.

Набраните средства ще се използват основно за производството, реализацията и усъвършенстването на „SHE“ и „MyKi“, както и за оборудването на развоен център за разработка на нови технологии и устройства от сегмента на „Интернет на нещата“, който е приоритен за бъдещото развитие на групата. Всички дейности, свързани с това бизнес направление, ще се разработват и развиват от Алтерко Роботикс, което е дъщерно дружество на Алтерко.

Инвестиционен посредник по емисията акции е Карол, а консултант на Алтерко АД е ММ Консулт.