Мрачни прогнози за икономиката преустановиха ралито на европейските борси

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, В развитие, 09.06.2020

13:43 | 9 юни 2020
Автор: Николета Рилска
Мрачни прогнози за икономиката преустановиха ралито на европейските борси

Европейските акции поевтиняват днес на фона на притесненията на инвеститорите, че ралито на международните борси може да е било твърде прибързано. Това каза пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки

“Италианският и испанският пазар са сред най-слабо представящите се в Европа, като основните им индекси се понижават с по над 2%”. 

Потс отбеляза, че книжата на компаниите от здравния сектор са на зелена територия, но тези на всички останали дружества поевтиняват. “Най-големи са разпродажбите в банковия и застрахователния сектор, както и при автопроизводителите”, добави той. 

“След рекордното рали нарастват опасенията, че цените на акциите може да не отговарят на икономическото възстановяване. Световната банка предупреди, че глобалната икономика ще отбележи най-големия си спад след Втората световна война насам”. 

“Междувременно петролът поевтиня до 38 долара за барел в Ню Йорк, след като Саудитска Арабия заяви, че не предвижда допълнително свиване на производството до края на този месец”, посочи Потс. Той добави Брент се търгува за 40 долара за барел. 

Очаквайте видео материал с целия коментар.