Крипто борсата Bybit съкращава 30% персонал на фона на "задълбочаващ се мечи пазар”

Трудните времена изискват трудни решения, каза директорът Бен Джоу

14:46 | 4 декември 2022
Автор: Йоана Осингер
снимка: Bloomberg LP
снимка: Bloomberg LP

Борсата за криптовалути Bybit планира да съкрати работната си сила с 30% на фона на продължаващия мечи пазар на този клас активи, заяви съоснователят и главен изпълнителен директор Бен Джоу.

Действията са част от текуща реорганизация, насочена към пренасочване на усилията, и съкращенията ще бъдат повсеместни, каза Джоу в неделя, като добави, че приоритет е да се гарантира, че бизнес операциите не са засегнати и клиентските активи остават в безопасност.

Той цитира тенденцията за понижаване на цените на криптовалутите и проблемите на компании като фалиралия криптозаемодател BlockFi и изпадналия в затруднение криптоброкер Genesis като сигнали, "които ни подсказват, че навлизаме в още по-студена зима, отколкото очаквахме както от гледна точка на индустрията, така и на пазара".

Bybit, която е класирана в топ 10 на криптоборсите както от CoinMarketCap, така и от CoinGecko, като са използвани показатели, включващи обем и доверие в отчетените обеми, е последната от поредицата борси, които обявиха съкращения на работни места. Подобни борси като Crypto.com и Kraken също намалиха работната си сила, тъй като индустрията се бори с потиснатите цени и по-ниските обеми.

"Важно е да се гарантира, че Bybit разполага с правилната структура и ресурси, за да се справи със забавянето на пазара и да е достатъчно гъвкава, за да се възползва от многото възможности, които предстоят", каза Джоу. "Трудните времена изискват трудни решения."

1) Трудно решение, взето днес, но трудните времена изискват трудни решения. Току-що обявих плановете си да намалим работната си сила като част от продължаващата реорганизация на бизнеса, тъй като се стремим да пренасочим усилията си за задълбочаващия се мечи пазар.

- Бен Джоу (@benbybit) 4 декември 2022 г.

В публикация в блога си от четвъртък Джоу беше казал, че "Bybit е тук в дългосрочен план", и отбеляза, че борсата си е осигурила най-голямото досега криптоспонсорство със световните шампиони във Формула 1 за 2021 и 2022 г. - Oracle Red Bull Racing.

"Завършихме сезона на висота, с първия  НФТ на състезателен автомобил от Формула 1" и стартирахме фонд за подкрепа на институцията на стойност 100 млн. долара, добави той.