UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Българска компания предлага софтуерни услуги за ускоряване на уеб и мобилни апликации

Емил Новаков, съосновател на Scaleflex, UpDate, 05.11.2021

20:02 | 7 ноември 2021
Обновен: 12:05 | 14 декември 2021
Автор: Александра Попова

Идеята за създаването на Scaleflex се появи през 2010-2011 г., когато бях все още студент по „Телекомуникации“ в Париж. По това време се запознах с другия съосновател на компанията. Тогава се занимавахме със създаването на уеб страници за различни клиенти. През 2015-2016 г. създадохме компанията Scalefex. Нейната цел е да ускори времето, за което се създава една уеб страница или апликация. Това каза Емил Новаков, съосновател на Scaleflex, в ефира на предаването UpDate с водещ Елена Кирилова.  

"През 2016 г. пуснахме първия си продукт, който се казва Cloudimage с идеята да улесни цялата оптимизация на снимките, при които могат да се създават различни варианти за социални медии и уеб страници. Целта ни беше да компресираме снимките по такъв начин, че те да зареждат по-бързо в различните канали".

От думите на госта стана ясно, че през последните 2 г. компанията е работила за създаването на нов продукт, който се казва Filerobot. Той представлява платформа за управление на дигитални медии. 

"Първите ни големи клиенти бяха в сектора на недвижимите имоти. В този сектор изображенията са от голяма важност. След това се пренасочихме към онлайн търговията и медийния сектор, където в последните няколко години много вестници се дигитализираха. За медиите онлайн съдържанието като инфографики и снимки е от голямо значение", обясни Емил Новаков.

"Scaleflex има около 500 клиента в 50 различни държави. Нашият продукт се използва в САЩ, Европа и Азия".

В компанията ни работят около 45 служители и се намираме в 13 държави. В София и във Виетнам има R&D хъб. Единственият начин за закупуване на нашите услуги е чрез месечен и годишен абонамент.

Цялото предаване гледайте във видеото.

Всички гости на предаването Update гледайте тук.