UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Allterco подготвя изцяло индустриална линия от устройства

Димитър Димитров, изпълнителен директор на Allterco, UpDate, 17.04.2021

20:04 | 17 април 2021
Автор: Николета Рилска

Към момента работим по обновлението на всичките ни продукти, като подготвяме и изцяло индустриална линия от устройства, която да позволи да се навлезе в офиси, производствени помощения. Това заяви Димитър Димитров, изпълнителен директор на Allterco, в предаването “UpDate” с водещ Бойчо Попов.

Димитров посочи, че интересът към автоматизацията в България се увеличава през пандемичната 2020 г., но ръстът не е толкова рязък, колкото в Западна Европа.

“В Бъглария автоматизацията на домовете не е толкова популярна, защото имаме изключително евтина електроенергия. В Германия или Италия именно това е сред основните причини за интерес към сферата - намаляване на разходите за електроенергия”.

“Очакваме растежът в бизнес плана ни да бъде достигнат през 2021 г., надяваме се да бъде и подобрен. Всички сигнали са позитивни и положителни”, коментира Димитров.

Той отбеляза, че глобалният недостиг на чипове вероятно няма да се отрази на продуктите на компанията, тъй като тя разполага с наличности до септември.

“Към момента производството на чипове е достатъчно, за да задоволи търснето, но има тенденция за презапасяване... Цените се увеличават заради недостига”.

Димитров коментира и представянето на компанията в световен мащаб. Той определи Европа като по-голям лидер от САЩ по отношение на “умните” решения и прогнозира Старият континент да запази водещата си позиция. Гостът обясни, че европейските страни се насочват по-често към автоматизацията в опит да намалят разходите си за комунални услуги, докато видеонаблюдението и “умните” звънци например са по-застъпени в САЩ.

“От 2021 г. отчитаме голям интерес на потребителите от САЩ. Онлайн продажбите в страната започнаха да догонват тези в държавата в Европа с най-много продадени устройства - Германия. Очаква се голям растеж до края на годината”.

По отношение на азиатския център на компанията в Китай Димитров посочи, че очаква резултати до края на тази година.

Според госта “умните” решения могат да помогнат за постигането на целите на Зелената сделка на Европейския съюз. Той изтъкна, че употребата на подобни устройства все още не е достатъчно масова, но е възможно това да се случи в рамките на няколко години.

“Ако в Европа има 100 милиона домакинства, които са автоматизирани, това неминуемо ще доведе до намаляване на вредните емисии”.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “UpDate” гледайте тук.