UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Ще мине ли менторството изцяло онлайн

Люси Сетиян, съосновател Manatee Mentor, Update, 31.01.2021

20:05 | 31 януари 2021
Обновен: 20:13 | 31 януари 2021
Автор: Станислава Цветкова

В дигиталната платформа Manatee Mentor, насочена към достъпно професионално менторство, вече има регистрирани над 600 души, споделя Люси Сетиян, съосновател на стартъп компанията в предаването „UpDate“ с водещ Бойчо Попов. 

„Имаме и около 70 ментори на доброволчески начала от много големи организации, които искат да участват в първата версия на приложението“, казва тя.

„Едно от най-важните неща за нас като социален бизнес, е, нашите ментори да споделят поне една от нашите ценности. Те са солидарност – за да си готов да помагаш на други, кураж – защото ако искаш да помолиш някой за помощ, това изисква да си смел и любопитство“, казва още Сетиян.

Всичко, което до момента екипът е създал, е чрез собствени инвестиции. В бъдеще се планира или търсенето на партньори, които да помогнат в областта на програмирането, или директни инвеститори.

„Има два типа инвеститори – тези, които са с класически инвеститорски профил и тези, които са по-скоро фондации, които са интересен инструмент и помагат на социални бизнеси, какъвто е и нашият“, пояснява гостът.

Сетиян споделя още, че се планира внедряването на опцията за т.нар. „инкогнито“ наставляване.

„Ако хората искат да не споделят своята идентичност, но ако искат например спешен менторинг по специфичен въпрос, защото са преживели бърнаут например, искаме те да имат тази възможност“, разказва съоснователят на Manatee Mentor.

Целия разговор вижте във видеото, а първата част може да гледате тук.

Всички гости на предването "UpDate" може да видите тук.