UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Гарантираният минимален доход се превръща в належащо решение

Маги Назер, изпълнителен директор на фондация “Солидарност в действие”, UpDate, 28.06.2020

20:00 | 28 юни 2020
Обновен: 20:14 | 28 юни 2020
Автор: Николета Рилска

Кризата показа по-голяма необходимост от повече устойчиви решения.  Гарантираният минимален доход съвсем скоро ще се превърне от утопия в съвсем належащо решение. Това мнение изрази Маги Назер, изпълнителен директор на фондация “Солидарност в действие”, в предаването “Update” с водещ Елена Кирилова. 

Назер коментира отражението на пандемията върху дейността на фондацията, която ръководи. Тя посочи, че кризата е възпрепятствала някои от планираните проекти на “Солидарност в действие”, тъй като за тях живото общуване е от първостепенна важност. 

Пандемията обаче е вдъхновила няколко нови инициативи, включително обучения за емоционалното развитие и намирането на добър баланс между това да сме активни и продуктивни и да се грижим за своето психично здраве. 

“Създалата се ситуция ни показа колко сме взаимосвързани и как няма как да правиш каквото и да е било в изолация. Тази перспектива ще се използва за това да сме по-солидарни и да си помагаме, а новите начинания да са с максимална грижа и отговорност за всички”.

По думите на Назер ключов сектор за развитието у нас трябва да е образователният. “Онлайн образованието създава предпоставки да помислим как трябва да изглежда образователната система и как тя трябва да бъде реорганизирана”, коментира експертът. 

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на предаването “UpDate” гледайте тук.