UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Financial Times мести основните си технологии в София

Кейт О'Риърдън, продуктов и информационен директор на Financial Times, UpDate, 21.07.2018

20:00 | 21 юли 2018
Автор: Даниел Николов
Financial Times мести основните си технологии в София


Световният медиен гигант Financial Times мести основните си технологии от Лондон в София. Това каза Кейт О'Риърдън, продуктов и информационен директор на изданието, в предаването “UpDate” пред водещата Елена Кирилова.

FT отваря офиса си у нас наесен, за да работи по собствени продукти и технологии. Целта е да наемат около 100 души през следващите няколко години.

“По-голямата част от тях ще бъдат инженери, но също така и продуктови мениджъри, бизнес анализатори и мениджъри на проекти. Те ще създават наистина ключови и важни технологии за Financial Times – технологии за нашия бизнес с абонаменти, технологии, свързани със съдържанието, с нашата платформа за данни, да ни помагат да разбираме колко добре се представяме. Това са много вълнуващи и особено важни разработки за Financial Times”.

Защо точно София? По думите на О'Риърдън страната ни разполага с много талантливи инженери, а университетите ни подготвят добри кадри.

В България ще бъдат разработени основните платформи на изданието – за абонаменти, анализ на данните и за съдържанието.

“Това е голям проект за нас. Местим основните си технологии извън Лондон в София. Това е сложен процес и се уверяваме, че сме достатъчно фокусирани в това”, добави Кейт О’Риърдън.

“В момента работим по проекти в Лондон, Манила във Филипините, Бангалор в Индия, Клуж в Румъния, а вече и в София. Ще намалим тази бройка до Лондон, София и Манила, защото вярваме, че трябва да имаме големи екипи, които да могат да работят заедно, за да са успешни. Като компания ще се ограничим до три локации, ще намалим броя на пътуванията и ще се уверим, че сме успешни”.

Цялото интервю вижте във видеото.