UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

MateBook 14S – леко решение за тежки задачи

UpDate, 19.12.2021

20:45 | 19 декември 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Въпреки задаващите се празници краят на годината обичайно е един от най-натоварените работни периоди за годината предвид завършването на купища проекти, важни отчети и планирането на нови бюджети.

Откриването на достатъчно мощен, лек и удобен за ползване лаптоп, който да помага с изпълнението на всички тези задачи се оказва нелека задача. От Huawei обаче предлагат да направят работата ни много по-лека - с новия MateBook 14S, който тежи едва 1,43 кг.

Отвъд това колко е лек, лаптопът е с изключително елегантен дизайн и здрав корпус от алуминиева сплав в цвят Space Grey. Моделът е ултратънък, като в най-дебелата си част е около 16,7 мм, което го прави перфектен за носене и в не много голяма раница.

Онова, което ще ви направи впечатление при дизайна, са елегантно извитите ръбове и тънката рамка, обграждаща 14,2-инчовия екран, която предлага по-силно потапящо преживяване. В случая съотношението на екрана към корпуса е 90%. По-дълбокото съотношение на страните е 3:2.

Huawei MateBook 14s има 2,5К FullView Display с висока яркост от 400 нита, показващ 1,07 млрд. цвята. Честотата на опресняване е 90 Hz, но може да се превключи на 60 Hz, за да се запази животът на батерията.

Онова, което прави лаптопа истински удобен за работа обаче, е сензорният му екран. 10-точковият чувствителен тъчскрийн прави преминаването от работата с клавиатурата и тъчпада към тази на екрана изключително бързо и естествено, повишавайки продуктивността в натоварените работни дни. Единственият минус на това са оставащите пръстови отпечатъци по дисплея, които ще се наложи да почиствате редовно. Но с времето за реакция на екрана няма да имате никакъв проблем.

Цялото ревю вижте във видео материала.