Предизвикателствата на новото начало

Юли Тонкин в Boom & Bust, 12.11.2017

21:30 | 12 ноември 2017
Автор: Кирил Петков
Юли Тонкин, мотиватор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Юли Тонкин, мотиватор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Целта на първата ми книга, "Нечовекът", бе да даде възможност човек да си върне мотивацията само за минути и да продължи напред, докато тази - "Ново начало" задава въпроси, които обикновено избягваме - какво искаме да правим, с какво искаме да бъдем запомнени, какво искаме да променим в обществото. Това са много трудни и тежки въпроси, които рядко си задаваме. Това каза мотиваторът Юли Тонкин в предаването Boom & Bust на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Владимир Сиркаров и Кузман Илиев. Тонкин гостува в студиото на предаването по повод новата му книга "Ново начало". 

"Това не е книга, а предизвикателство. Читателят ще трябва доста да се потруди. Истината е, колкото и да си говорим сладки приказки, че нищо не става без усилия. Идеята в тази книга е да си активен".

Според мотиватора "най-добрата инвестиция е в самия себе си, а всичко останало е спекула". "Ако питаш произволен човек в какво да инвестираш, това ми говори няколко неща, първото от които е, че не знаеш какво искаш и нямаш стратегия".

Кои са седемте сфери на живота, в които ако не си добър (дори и само в една от тях), си нещастен?