Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Цветослав Цачев: Еврото и златото ще поскъпват в следващите няколко месеца

Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант "Елана Трейдинг", Клуб Investor, 14.11.2020

21:34 | 14 ноември 2020
Автор: Николета Рилска

Еврото ще продължи да поскъпва, заедно със златото, в следващите няколко месеца. Това мнение изрази Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант "Елана Трейдинг", в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков.

“Злато загуби смисъла си да е хеджиращ инструмент. То обаче не е загубило смисъла си да пази инвестициите от инфлация, т.е. - когато след една-две години има инфлация, това ще подкрепи силно златото”, прогнозира Цачев.

Според него фактът, че еврото не поевтиня колкото златото след новините за прогрес при кандидат за ваксина срещу Covid-19 е показателен за това, че на пазарите няма сериозни промени, просто преструктуриране на капиталите.

Консултантът посочи, че през последните дни инвеститорите прехвърлят парите си от големите технологични компании към всички останали.

“Технологичните компании са тези, които досега растяха, сега растат всички останали”.

“В S&P 500 растат 450 компании, а другите 5-10, които са сред най-големите, не растат. Те пострадаха от това, че парите се прехвърлиха от големите компании към по-малкия бизес", отбеляза Цачев.

“Пазарът в момента започва да преосмосля много неща и едно от тях е дали трябва да продължи масовата истерия на Wall Street, или има нужда от успокояване на темповете”.

“След отминаване на несигурността около изборите, най-вероятно ще видим следващия кръг от стимули в САЩ, което ще подкрепи пазара до края на годината”, прогнозира още експертът.

Вижте целия разговор във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването Клуб Investor гледайте тук.