Синг: Икономиката се е свила

Пазарен коментар на Кисмет Синг, 17.02.2016

08:00 | 17 февруари 2016
Обновен: 09:55 | 17 февруари 2016
Автор: Кирил Петков
Кисмет Синг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Кисмет Синг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Всички погледи отново са насочени към петрола, след обещанието на двамата най-големи производителя на петрол да замразят производството близо до рекордно високи нива. Сега вниманието се насочва към срещата между Ирак, Иран и Венецуела в сряда. Това каза Кисмет Синг в пазарния си коментар от Хонконг в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

 В Токио акциите изтриха по-ранните дневни печалби, след като юана се покачи. Данните от тази сутрин показаха, че поръчките за оборудване са намалели повече от очакваното, а икономиката се е свила.

Японските акции са с най-голямото двудневно повишение от 2008 година насам.SoftBank скача за втора поредна сесия, след като обяви рекордна програма за обратно изкупуване на акции. Увеличението в Китай намаля след притеснения, че рекордният скок в кредитирането е неустойчив. Има слухове, че Китай ще обмисли нови мерки, за да подпомогне банковите заеми и повиши разходите, за да подкрепи икономиката. Китайският премиер каза, че централните банкери имат много инструменти на разположение.

Тази сутрин поглеждаме и към Woodside – вторият по големина производител на нефт и природен газ. От компанията казаха, че годишните печалби са спаднали с 99% - разбити от срива в цените на петрола. Междувременно, ANZ предупреди, че забавянето в Азия и повишената волатилност на пазара, могат да доведат до повече необслужвани кредити през първото полугодие.

Вижте целия коментар във видеото: