Ferrari планира да пусне 15 нови модела на пазара

Целта на италианската компания е да удвои печалбата си до 2022 г.

17:53 | 18 септември 2018
Обновен: 17:58 | 18 септември 2018
Ferrari NV 488 Pista. 88-мо Международно автомобилно изложение в Женева, Швейцария. 07.03.2018. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg
Ferrari NV 488 Pista. 88-мо Международно автомобилно изложение в Женева, Швейцария. 07.03.2018. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Италианската автомобилна компания Ferrari планира да пусне на пазара 15 нови модела, сред които са хибридни и SUV версии, като това е част от стратегията ѝ за удвояване на печалбата до 2022 г., съобщава Ройтерс.

Производителят на луксозни и високоскоростни автомобили се стреми да увеличи годишната си печалба до 2.1 млрд. долара до 2022 г., което надвишава поставената цел от бившия изпълнителен директор на компанията Серджо Маркионе за 2 млрд. долара. Настоящият изпълнителен директор на Ferrari Луи Камилери успя да увери инвеститорите, че компанията може да поддържа сегашния сериозен ръст.

„Това е амбициозен план, но той се крепи на ясна стратегия с конкретика“, коментира Камилери в свое изявление във вторник в централата на Ferrari, която се намира в италианския град Маранело.

Цената на акциите на италианската компания се повиши с 8% на 1-ви август, когато Камилери определи целите на Маркионе като вдъхновяващи.

Внезапната смърт на Маркионе събуди притесненията на инвеститорите, които очакваха той да заема поста си поне до 2021 г. Емблематичната фигура в автомобилната индустрия удвои пазарната стойност на Ferrari, след като компанията стана публична през 2015 г.

Камилери и екипът му представиха плана за подобряване на финансовите резултати, който предвижда компанията да направи преход към производството на хибридни автомобили.

Фирмата представи едноместния модел Monza SP1 и двуместния Monza SP2, кабриолет версии и лимитирана серия спортни автомобили. Ръководството обещава, че ще увеличи вариантите на високоскоростния автомобил Gran Turismo, като ще се фокусира върху дизайна и удобствата в него.

Големите надежди на компанията за сериозен ръст на продажбите са насочени към новия SUV модел Purosangue. Камилери акцентира, че този модел ще бъде „уникален, елегантен, мощен, удобен, просторен и добре подвижен“.