Google подобрява Chrome

Браузърът ще е по-бърз и ще консумира минимално количество енергия

12:44 | 21 януари 2016
Автор: Виргиния Стаматова
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нов алгоритъм на Google ще подобри скоростта и ще намали трафика на данни в браузъра Chrome. Инженерите на Google вече са почти готови с разработването на новия алгоритъм Brotli, който много скоро ще е готов и ще може да се използва от потребителите. По всяка вероятност премиерата ще е следващата версия на браузъра Chrome, предава Investor.bg.

Новият алгоритъм функционира по подобен начин като уникалната технология, която отличава мобилния Opera Max. Благодарение на Brotli, който бе представен още през септември, браузърът ще може да намали обема на данните с около 26% в сравнение с предшественика Zopfli, който дебютира преди три години.

Другото много важно предимство е свързано с факта, че той също така ще консумира минимално количество енергия. Това ще доведе до по-дълго време за работа с едно зареждане на мобилните устройства. Освен това Brotli ще може да намалява размера на файловете по начин, който нито един друг формат не може да предложи, без това да се отрази на скоростта за компресиране.

Google нарича Brotli „нов формат за данни", като се надява той да бъде приет по-късно и от други браузъри, като според информацията най-близо до това решение е Firefox.

Повече може да видите в коментара на Бойчо Попов от Investor.bg: