Рецепта за фалит е да не се познава личния профил на инвеститора

Каква е разликата между спекулант, трейдър и инвеститор коментират експерти в Boom & Bust

11:51 | 11 януари 2016
Автор: Investor.bg
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

"Инвеститорите търсят дългосрочна доходност, докато трейдингът предоставя възможност за бързо влизане и излизане на пазара и за краткосрочни печалби", коментира Йордан Кирилов в предаването Boom & Bust по Bloomberg TV Bulgaria. Кои са по-предпочитаните активи за търговия, какво представлява маржин търговията и има ли значение индивидуалния профил на инвеститора при търговия на финансовите пазари са само част от акцентите в изданието.

Действията на централните банкери имат голям ефект върху финансовите пазари. "Средата се променя бавно, но същевременно има събития, които могат да изненадат трейдърите. Единствената защита, която могат да имат хората е да подхождат разумно към размера на сметката, която са отворили за спекулативна търговия", коментира Александър Николов. "Що се отнася до избора на брокерски посредник за търговия на капиталовите пазари, важно е да се има предвид къде е базиран посредника и на какви регулации трябва да отговаря", добави Йордан Кирилов.

През изминалата седмица станахме свидетели на големи сътресения на икономическата сцена в Китай, което доведе до силни турболенции на световните финансови пазари, коментира проф. Стив Ханке в своята специална рубрика за Boom & Bust. 

Още във видеото: