Imoti.net организира серия от експертни срещи с представители на имотния сектор в седем града от страната

Първата бизнес дискусия ще се проведе на 28 март в София

17:00 | 23 март 2022
Обновен: 18:44 | 23 март 2022
Автор: Антон Груев
Снимка: Investor Media Group
Снимка: Investor Media Group

И през 2022г. водещият сайт за обяви на недвижими имоти Imoti.net ще проведе серия от експертни бизнес дискусии в седем големи града от страната, които ще разкрият актуалното състояние на пазара на недвижими имоти и тенденциите за развитието на сектора както на регионално, така и на национално ниво.

Темата на работните срещи е „За по-добра среда на живот“, като по време на тях своята експертиза ще представят признати и доверени имена от сектора – брокери, инвеститори, строители, архитекти и специалисти от браншови организации и институции. Първата от серията бизнес дискусии Imoti.net ще събере представители на имотния бранш в хотел Hyatt Regency Sofia, на 28 март от 10 часа. По време на срещата експертите ще анализират развитието на пазара на недвижими имоти през първото тримесечие от настоящата 2022 г. и ще коментират очертаващите се тенденции във връзка с новото строителство в региона.

Сред участниците в първата бизнес дискусия са Георги Шопов, председател на Управителния съвет на Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП), Борислав Борисов, председател на Асоциацията на българските села, зам.-кмет на Столична община и Теодор Петков, кмет на район „Витоша“. Освен актуалната картина на имотния бизнес в София и страната, те ще обсъдят още интереса към българските села, предпочитаните райони и профила на купувачите, както и какви са възможностите за дигитални решения в жилищното кредитиране.

Пълната програма с датите и участниците в работните срещи ще откриете тук.

Бизнес дискусиите се осъществяват в унисон с цялостната мисия на водещия сайт за недвижими имоти Imoti.net, част от Investor Media Group, да стимулира прозрачното и професионално развитие на имотния бизнес в полза на потребителите. Те са част от програмата на „Годишните награди на Imoti.net“, които през 2022г. се провеждат за седма поредна година и ще отличат най-добрите в сектора на недвижимите имоти за изминалата 2021 година.

Това е единственият национален конкурс, който присъжда престижните награди за постиженията и коректността на компаниите и експертите в недвижимите имоти. Официалната церемония по награждаване на победителите от конкурса ще се проведе на 18 май, в хотел Hyatt Regency Sofia.

Генерален партньор на „Годишни награди на Imoti.net“ е Пощенска банка. Основен партньор е Националната асоциация на строителните предприемачи. Събитието се провежда с подкрепата на Bulgarian Properties, които са носител на 8 награди в най-престижните категории на конкурса, ERA недвижими имоти, ЗАД „Армеец“, Сандер Корект, Явлена недвижими имоти и Софконсулт. Официален автомобилен партньор на събитието: Порше София Изток и Volkswagen.

Институционални партньори са Български Съвет за Устойчиво Развитие, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Университета за национално и световно стопанство (УНСС), PropTech Bulgaria, Френско-българска търговска и индустриална камара, Германо-Българска индустриално-търговска камара и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Bulgaria ON AIR, Money.bg, сп. BusinessGlobal, Градът Медия Груп, вeстник „Строител“ и Stolica.bg.