Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Екшънът е при етериум, докато хората спорят за биткойн

Александър Захариев, основател на CryptoDesk и FairSpin, финансов консултант Software Group, Светът е бизнес, 26.02.2021

21:02 | 26 февруари 2021
Обновен: 21:07 | 26 февруари 2021
Автор: Магдалена Иванова

Много време се обръща на биткойн, но не се обръща достатъчно внимание на блокчейн технологиите. При етъра ръстовете са идентични на тези при биткойн. Докато хората спорят дали биткойн става или не става, екшънът се развива при етериум. Това заяви Александър Захариев, основател на CryptoDesk и FairSpin, финансов консултант Software Group, в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков.

Според Захариев биткойн не се състезава да е следващият долар или следващото евро, той се състезава да е глобална валута и дигитално злато.

„При биткойн говорим за една система със засилващ се мрежови ефект и това се подхранва от ограниченото количество на този актив, който много хора оприличават на златото на новото време“.

По думите на Александър Захариев активът вече се доказва като средство, което може да бъде използвано за размяна.

„Все повече се увеличават трансакциите, чрез които хората изпращат пари на близки и роднини чрез биткойн. Това се прави с цел да се спестят големи разходи“.

„Дигиталното злато все повече се налага и хората придават все по-голяма значимост на актива, което допълнително повишава цената на биткойн“, каза още гостът.

„В дългосрочна перспектива биткойн има своето място в света, но какво ще се случи с цената зависи изцяло от пазара“.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „Светът е бизнес“ гледайте тук.