Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Турска верига клиники планира експанзия на Балканите

Мехмет Айдънлар, генерален директор на Аджъбадем, в предаването Светът е бизнес, 09.06.2016

20:30 | 9 юни 2016
Автор: Investor.bg
Мехмет Айдънлар, генерален директор на Аджъбадем. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Мехмет Айдънлар, генерален директор на Аджъбадем. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Токуда вече е официална собственост на турската верига клиники Аджъбадем. Тя е мажоритарен собственик на Сити клиник в България. В края на април турският инвеститор придоби и мажоритарния дял на Токуда. Цената е търговска тайна. Новите клиники ще са под общото име „Аджъбадем-сити клиник“. Мениджмънтът на Токуда няма да бъде променян, тъй като новите собственици са доволни от финансовите показатели на болницата. Това каза Мехмет Айдънлар, генерален директор на Аджъбадем, в интервю на Петко Трухчев в предаването „Светът е бизнес“ с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Нашата цел е не оттук да пътуват здравни туристи, а България да стане център за здравен туризъм. Искаме да привличаме пациенти от други страни, каза Айдънлар.

По думите му вътрешнополитическите проблеми и атентатите в Турция не се отразяват на бизнеса на компанията. Подобна е и ситуацията с болниците й в Ирак. Засега Аджъбадем няма намерение да се завръща на борсата в Истанбул, след като преди години откупи всичките си дялове. 

Вижте повече във видеото: