В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Сирма Груп Холдинг: Имахме тежки месеци заради кризата, но след това започна рязко активизиране

Цветан Алексиев, главен изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг, В развитие, 03.12.2020

13:15 | 3 декември 2020
Обновен: 12:33 | 4 декември 2020
Автор: Радостина Ивчева

Ключът за успеха на "Сирма Груп Холдинг" АД да създава продукти на световно ниво се крие в дългата й история и това, че вертикалите, в които работи, са едни от най-бързоразвиващитесе  в индустрията към момента. Това заяви Цветан Алексиев, главен изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг, по време на Investor Finance Forum. 

„Равносметката от излизането на Сирма на БФБ е по-скоро положителна, въпреки че борсата ни е по-малка и неликвидна“, каза гостът.

Негативните страни се изразяват в бумащината и напрежението, когато акциите ти не се движат в посоката, в която някои очакват“.

Алексиев заяви, че макар да се твърди, че пандемията е оказала само положително влияние върху технологичния сектор, това далеч не е така.

„Имахме тежки месеци най-вече в трето тримесечие, но след това започна рязко активизиране, което още не е тръгнало надолу въпреки втората вълна на заразата. Наемаме нови хора имаме нови проекти и гледаме с оптимизъм напред“.

Гостът обясни, че преди да стане публична компания Сирма е разчитала предимно на банково финансиране.

„Банките гледаха положително на нас, тъй като за последните години имаме среден ръст на приходите от 17% годишно“, заяви той и добави, че „Сирма вече от години наред расте по органичен начин“.

„Моментът за излизане на БФБ беше свързан със стратегията ни за развитие. Инвестирахме средствата, които събрахме за преструктуриране и вече създаваме конкурентноспособни продукти на световно ниво“.

Целия разговор може да видите във видео.

Как ще се възстанови икономиката след коронакризата; каква е връзката между пазарите и реалната икономика; кои са най-перспективните сектори според инвеститорите? Отговор на тези и още важни въпроси дава деветото издание на Investor Finance Forum, което се провежда днес, от 12 часа и се излъчва на живо в каналите на Investor Media Group – Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg и Bgonair.bg. Тази година заради пандемията от COVID-19 деветото издание на най-голямото събитие на финансовата и инвестиционната общност в България и региона Investor Finance Forum ще се проведе в нов, хибриден формат от онлайн дискусии и телевизионно студио. 

Събитието се провежда с генералното партньорство на Първа инвестиционна банка и подкрепата на „Фондът на фондовете“,  Amundi Asset Management, Telelink Business Services, Schroders, Software Group, ЕвроФинанс, ActivTrades, Българска фондова борса, Централен Депозитар, TBI Bank. 

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.