В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Българският балнео и спа туризъм е алтернатива в условията на пандемия

Доц. Соня Алексиева, преподавател в НБУ и PR експерт в областта на туризма, В развитие, 26.08.2020

13:27 | 26 август 2020
Обновен: 15:48 | 26 август 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Възможен е рестарт на българския балнео и спа туризъм в условията на панедмия. Този тип курорти биха предложили здравословен начин на живот, както и превенции и рехабитилация на заболявания, включително и на коронавируса. Това мнение изрази доц. Соня Алексиева, преподавател в НБУ и PR експерт в областта на туризма, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Възможност за това дава именно Антикризисният седми годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм, който ще се състои на 2-ри и 3-ти септември във Велинград, стана ясно още от разговора.

Според доц. Алексиева световният стрес, недобрите комуникаци и навременни реакции, пропуснатите екскурзии и невърнатите пари на клиентите са се отразили на състоянието на българския туризъм.

"България започна с важни за нас, но дребни примери за помощ, като цена на шезлонг и чадъри на фона на конкретни бонуси, с които реагириха Италия и Гърция".

Алексиева отбеляза, че Турция първа въведе сертификата „Без вируса“. Тя даде за пример и помощта от 200 евро за турските пенсионери като жест на държавата за тях да пътуват в рамките на страната. Според нея в този ред на мисли е добре да "купим" от добрите чужди идеи.

Доц. Алексиева застана зад тезата, че финансовите, санитарните и комуникационни проблеми изискват стиковане и излъчване на лидери, а не само всеки да се справя сам със своите национални приоритети.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.