В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Тол системата ще е допълнително бреме за превозвачите в условията на криза

Веселин Стоянов, управител на Транспрес, В развитие, 13.03.2020

15:01 | 13 март 2020

Към момента отчитаме ръст на броя на превозите и пратките. Това се дължи на засиленото вътрешно потребление на българския пазар. Това каза Веселин Стоянов, управител на Транспрес, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Основните ни клиенти работят с пълна сила и с по-големи обеми от предходната година. Но на фона на случващото се не смятаме, че това ще бъде постоянен процес. Повечето хора вече работят от вкъщи. Потреблението няма бъде със същата сила". 

Той коментира, че е много важно държавата и правителството да използват цялата си сила в помощ за нормалното придвижване на стоки. 

Според него трябва да има коридор за превозвачите на стоки и това да не зависи само от мнението на една държава.

"Не е редно Словения и Хърватия да затваря международен коридор. По този начин удрят бизнеса и потреблението в България. Спирането на търговията по такъв начин може да доведе само до лош сценарий". 

По думите му струпването на хора на граници е най-големият риск за заразяване на хора. 

Той отбеляза, че влизането на тол системата в България в условия на криза ще има изключително обременяващ ефект върху всички превозвачи. 

"Апелът ми е да се търси решение как да бъде подпомогнат българският бизнес, защото той е в основата на нашето оцеляване". 

Повече по темата гледайте във видеото.