В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Инвестицията в образование в чужбина

Владимир Колев и Явор Гочев във В развитие, 08.02.2017

20:15 | 8 февруари 2017
Обновен: 21:15 | 8 февруари 2017
Автор: Кирил Петков
Владимир Колев и Явор Гочев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Владимир Колев и Явор Гочев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

От 13 февруари в България започват регионалните дни на Кеймбридж, в които могат да вземат участие учители от цялата страна, за да се запознаят с учебната система на Кеймбридж. През месец март и април в Лондон и Франкфурт предстои поредното издание на българския кариерен форум BG Careers Fair.

Ректори от Кеймбридж ще посетят Плевен, Търново, Стара Загора, Пловдив в рамките на регионалните дни на Кеймбридж в България, за да дадат възможност на учителите по английски език по места да се докоснат до уникални познания, дори когато не им е възможно да пътуват до столицата. Това каза Владимир Колев, управител на издателство Клет България, организатор на регионалните дни на Кеймбридж в Българя в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денозова. "Следващата седмица ще бъде много интензивна. Ще бъде представена една нова система за обучение по английски език, която само вчера бе одобрена от Министерството на образованието и науката за пети клас".

Идеята на Български кариерен форум е да изгради мост между бизнеса в България и студентите в чужбина. Вече пета година се провежда нашето събитие. Заминавайки в чужбина губиш връзка със средата в България. Подобни кариерни изложения съществуват за други държави. Това каза от своя страна Явор Гочев, член на съветническия борд на Сдружение Български кариерен форум, което организира българското изложение в Лондон и Франкфурт. 

Има доста интересни възможности и човек трябва наистина да помисли дали да се развива в чужбина, каза Гочев. "Всяка година между 30 и 40 човека успяват да си намерят стаж в България, като това е най-често избираният вариант, но има и хора, които вече работят в чужбина и често намират интересни позиции в България. Между 10 - 15 души успяват да намерят работа в България и то на висши мениджърски позиции". 

Вижте целия коментар: