В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

В края на първата седмица на 2023 г. европейските акции са на зелено

Пазарен коментар на Лий-Ан Геранс, Bloomberg Лондон, във "В развитие", 06.04.2022

15:45 | 6 януари 2023
Обновен: 14:17 | 12 януари 2023
Автор: Галина Маринова

В последния търговски ден от първата седмица на 2023 европейските акции са на зелено. Eurostoxx 600 е без промяна с посока нагоре. Това каза Лий-Ан Геранс, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Петко Трухчев

Минните и енергийните сектори растат, а изостават имотните акции. FTSE 100 расте с 0,3%, след като BP и Shell се търгуват в горните граници на британския индекс. DAX Hермасния е на червено, а CAC във Франция е на зелено.

Стратезите на City Group казаха, че европейските акции са по-добре подготвени от скъпите американски акции за спада в печалбите, който се очаква тази година.

Фючърсите на Wall Street се понижават преди очаквания доклад за заетостта в САЩ. Nasdaq 100 в момента се понижават са на червено.

Американските държавни облигации се понижават след коментарите на Фед вчера. Облигацията в момента е с 0,7% ръст.

Bloomberg Dollar Index Spot се търгува с повишение. Йената падна със седем десети от процента до нива невиждани от седмица, след като Китайската народна банка разкри още неочаквано изкупуване на облигации, за да овладее кривата на доходността.

Петролът се търгува с повишение, след като по-рано днес се понижи. WTI e с 0,3% ръст. 

Данните за инфлацията в еврозоната показаха, че тя за пръв път се връща към едноцифрените числа. Това подхранва надеждата, че ръстът на потребителските цени вече е минал пика си. 

Вижте целия коментар във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да гледате тук.