В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Разочароващи печалби на производителите на чипове помрачиха настроението на инвеститорите

Пазарен коментар на Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, 07.10.2022

14:55 | 7 октомври 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции се търгуват почти без промяна след два дни на спад. Инвеститорите очакват ключовия доклад за месечните назначения в САЩ, който може да хвърли светлина върху посоката на политиката на Фед, коментира Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, в пазарния си обзор за предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

Stoxx 600 губи 0.3%. Разочароващите печалби на производителите на чипове помрачиха общото настроение на инвеститорите. Технологичните акции се представят слабо след като Samsung и Advanced Micro Devices обявиха разочароващи резултати.

Credit Suisse добави 2.5% след като обяви обратно изкупуване на дългови книжа срещу пари в брой и показа финансова сила след пазарната волатилност в началото на седмицата породена от притеснения за здравето на банката.

Поглед към Wall Street

Декемврийските договори от Nasdaq 100 изгубиха 0.2%, но компенсираха още по-големи загуби на фона на спада в акциите на производителите на полупроводници. Фючърсите от S&P 500  се търгуват почти без промяна, а индексът се готви да отбележи най-силното си седмично покачване от юни.

Очаква се докладът за заетостта в САЩ да покаже, че работодателите са наели още  255 хиляди работници през септември. Това е най-ниският брой работни места след спада в края на 2020.

При валутите

Доларът е с леко повишение спрямо повечето основни валути, докато офшорният юан поевтиня след като Китай заяви, че валутните резерви са на най-ниското ниво от 2017 насам. В началото на деня йената поевтиня спрямо долара близо до нивата, които миналия месец предизвикаха намеса на пазара, защото инвеститорите изпитват поносимостта на властите към обезценяване на валутата.

Петролът надскочи 88 долара за барел и е на път да запише най-голямото си седмично покачване от март. Биткойнът се търгува около $20,000.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.