Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Пазарът на дългосрочни грижи в региона с финансова инжекция за 30 млн. евро

Благой Палев, съосновател на Blocks Health and Social Care, Бизнес старт, 29.04.2021

11:34 | 29 април 2021
Обновен: 11:35 | 29 април 2021
Автор: Магдалена Иванова

Най-голямата социално ангажирана инвестиция в региона е насочена към повишаване благосъстоянието на хората. Това заяви Благой Палев, съосновател на Blocks Health and Social Care, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Важна стъпка в нашето развитие е успешното пласиране на 10-годишна емисия облигации в размер на 30 млн. евро. Така ще можем да развием нашите проекти в България, Гърция и Румъния“.

Благой Палев обясни, че в Гърция компанията е стартирала в средата на миналата година, а през тази ще може да навлезе на пазара на дългосрочна грижа с 4-5 дома за възрастни хора в Атина.

„В Румъния влязохме на пазара в края на миналата година. Предстои въвеждане в експлоатация на болница за рехабилитация и дом за стари хора“.

По думите на госта и пазарът в България на дългосрочни грижи се развива.

„Предстои ни много сериозно развитие по отношение на грижата за дементни хора, ще открием включително и дневен център за дементни грижи. Част от генерирания ресурс ще бъде насочен именно към тази сфера“.

„Нуждата от грижа за възрастните хора е все по-належаща. Няма достатъчно специалисти, но ние обучаваме наши кадри. Опитваме да привлечем и българи от чужбина“, каза още Благой Палев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.