Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

БТПП награди Investor.bg с почетен диплом

По думите на Цветан Симеонов, председател на БТПП, Investor.bg заслужено се разглежда от българските делови среди като надежден източник на информация

13:43 | 12 март 2021
Обновен: 15:25 | 12 март 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Вече 20 години Investor.bg информира читателите си за най-актуалното от света на бизнеса. По този повод главният редактор на медията Бойчо Попов прие от името на екипа почетен диплом от Цветан Симеонов, председател на Българска търговско-промишлена палата. За церемонията по връчването разказва репортерът Велина Велинова, в ефира на предването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

По думите на Цветан Сименов Investor.bg заслужено се разглежда от българските делови среди като надежден източник на информация, защото тази информация се дава неполитизирана; защото се помага на българските предприемачи да получат достоверни икономически данни; защото не е свързана с предоставяне на голи цифри, а анализи.

"Влиянието върху предприемаческите умения на българските мениджъри е също много важно. Чрез него до нас достига информация от положителния опит на други пазари и икономики".

Главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов резюмира основните успехи на платформата. Именно Investor.bg пръв в България започва да следи борсите ежедневно, като още преди БФБ да създаде SOFIX Investor.bg създава собствен борсов индекс. Най-големият инвестиционен и финансов форум в Европа - Investor Finance Forum също е плод на работата на Investor.

"Над 75% от присъстващите на този форум традиционно са индивидуални инвеститори, а останалата част са институционални", сподели Попов.

"Роди се идеята Investor.bg да изготвя годишна класация на фондовете в България, която всъщност е единствената по рода си подобна класация. Тя се изготвя от екипа на Investor и se представя традиционно по време на финансовия форум. Но по-важното е  да се каже, че форумът е едно ежегодно средище, в което всяка година се стремим да поканим международни лектори, до които българските инвеститори и потребители нямат пряк достъп".

Попов допълни, че на Investor Finance Forum присъстващите имат възможност да говорят с тези лектори директно, да разменят идеи, дори и инвестиционни стратегии.

"Имали сме представяне на инвестиционни идеи в сферата на FOREX търговията под формата на състезания в реално време".

Investor.bg e разкривала няколко опита за финансови измами. Последният случай е бил предотвратен преди 2 седмици. 

Повече по темата гледайте във видеото.

Investor.bg събира бизнеса и институциите в проекта си Knowledge City. Тази година той е посветен на симбиозата между градската среда и технологиите. Дигиталното събитие започва на 15 март в 14:15 часа и може да бъде проследено на живо на новата стрийминг платформа Investor Media PRO.