Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Microsoft записа нов рекорд на проходите си

Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, Бизнес старт, 27.01.2021

11:37 | 27 януари 2021
Обновен: 11:37 | 27 януари 2021
Автор: Радостина Ивчева

Microsoft Corp. отчете рекордни тримесечни продажби, подкрепени от предизвиканото от пандемията търсене на видеоигри и ускореното възприемане на своите услуги за изчислителни облаци по време на здравната криза. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова

"Ерата на отдалечената работа е благодат за Microsoft. В допълнение към продуктите си за видеоигри и компютърни изчисления в облака компанията постигна силни продажби на своите лаптопи Surface, тъй като хората купуваха устройства за улесняване на работата от дома и дистанционното обучение. Използването на софтуера за сътрудничество на работното място на Microsoft Teams скочи по време на пандемията с предлагането на услуги като текстов чат и видеоконференции". 

"Нетна печалба на Microsoft за второто тримесечие е нараснала с над 30% до 15,5 милиарда долара. Приходите му от продажби са се увеличили със 17% до 43,1 милиарда долара", заяви Попов.

Главнията редактор на Investor.bg обърна внимание и на споровете между Илон Мъск и Джеф Безос относно сателитните им интернет проекти.

Целия разговор вижте във видеото.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg