Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Здравословният начин на живот изисква да преглътнем желанието за бързи резултати

Владимир Новков, психолог и сертифициран треньор, Бизнес старт, 19.01.2021

11:56 | 19 януари 2021
Обновен: 18:52 | 19 януари 2021
Автор: Радостина Ивчева

За да се грижим за себе си по възможно най-добрия начин по време на пандемията не трябва да се отказваме от навиците, които сме имали преди това. Това заяви Владимир Новков, психолог и сертифициран треньор, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„За да се справим с напрежението от пандемията трябва да се фокусираме върху нещата, които са под наш контрол. Да, не можем да излезем и това ни ядосва, но как ще реагираме на тези чувства зависи от нас“, заяви гостът.

„Това, което препоръчвам е хората да се концентрират върху това, което ги е мотивирало да правят определени неща преди пандемията. Ако сте тренирали в определено време през деня, продължете да правите тренировките си по същото време“.

„В противен случай навиците изчезват. За да ги запазим ни трябват дисциплина и воля. Изграждането на здравословен начин на живот се постига с методичност, която изисква от нас да преглътнем желанието си за бързи резултати“, заяви Новков.

Относно здравословното хранене гостът зави: „Храната е шофьорът, който движи всичко“.

„Пандемията отключи проблеми, които са свързани с емоционалното хранене, защото затварянето у дома носи негативни емоции, а хората свързват храната с позитивни такива“.

„Спортът може да се превърне в начин на живот с малки, но постоянни крачки“, заяви Новков.

„Личностната трансформация започва със желание от страна на самия човек, тъй като процесът не е бърз. Човек е инертна машина и той трябва да има вътрешен или външен подтик да направи промяната“.

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на „Бизнес старт“ може да видите тук.