Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Онлайн миграцията на бизнеса ще продължи при новия локдаун

Калин Радев, изпълнителен директор на "Софтуер Груп", Бизнес старт, 24.11.2020

11:54 | 24 ноември 2020
Обновен: 12:01 | 24 ноември 2020
Автор: Димитър Баларев

По отношение на IT сектора предстоящите нови ограничителни мерки, които ще обсъжда правителството, не са толкова притеснителни. Софтуерната индустрия доказа, че може да работи безпроблемно в условията на локдаун, макар и за ограничен период от време. Това заяви Калин Радев, изпълнителен директор на "Софтуер Груп", в предаването "Бизнес старт", с водещ Христо Николов.

"Първоначалните драконовски мерки през март и април създадоха много работа за IT сектора, тъй като трябваше да помогнем на много организации да извършват своите операции дигитално."

"Covid просто се оказа каталализатор на промяната и цифровото преструктуриране, отключвайки процеси, които бяха планирани преди това, но не бяха приоритетни", коментира Калин Радев

По отношение на предложението на Deutsche Bank гостът коментира, че подобни мерки на теория са добра идея, но на практика данъкът трябва да бъде защитен.

"В сегашната му форма предложението на Deutsche Bank за нов налог от 5% за служителите, които продължават да работят от вкъщи след пандемията, не може лесно да бъде приложено в българската действителност, тъй като има твърде много отворени въпроси"

В заключение Калин Радев заяви, че неговата компания ще продължи да предоставя възможност за работа от вкъщи и след пандемията.

"Ще бъдем гъвкави и няма да се фиксираме в строго присъствена работа или пък в строго дистанционна. Най-вероятно ще бъде комбинация от двете".

Целия разговор може да видите във видеото

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук