Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Как се справят частните училища в коронакризата?

Радка Карагьозова, директор и съосновател на ЧСОУ ”Рьорих" и член на Управителния съвет на Българска асоциация на частните училища, Бизнес старт, 19.11.2020

09:46 | 19 ноември 2020
Обновен: 11:37 | 19 ноември 2020
Автор: Николета Рилска

Частните училища проявяват изключителна гъвкавост по отношение на моделите на учене. За момента не се забелязва криза сред членовете на Българска асоциация на частните училища. Ситуацията е сложна, но екипите са много гъвкави. Това каза Радка Карагьозова, директор и съосновател на ЧСОУ "Рьорих" и член на Управителния съвет на Българска асоциация на частните училища, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Карагьозова посочи, че частните училища прибягват към най-различни формати на учене.

“Процесът е изключително сложен, защото индивидуалната нагласа на всеки родител и учител е различна. Откритото и ясно общуване има изключителна роля в момента”.

Според госта възможността за споделяне и подкрепа в по-малките общности на училищата води до бързо преодоляване на страха от пандемията.

“Спорът за дистанционно или присъствено обучение ще изкристализира в една нова нагласа за дигитализацията на образованието”, смята експертът.

Тя отбеляза, че от преминаването към дистанционна форма на обучение през пролетта щетите са били по-скоро по отношение на начина, по който децата се чувстват при липсата на възможност да общуват, отколкото при обучението.

Вижте целия разговор във видеото. 

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” гледайте тук.