Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Сезонът в НБА се рестартира с мачове в Disney World

Веселин Коларов, редактор в Gol.bg, Бизнес старт, 24.07.2020

11:25 | 24 юли 2020
Обновен: 14:13 | 24 юли 2020
Автор: Цветан Кръстев

Сезонът в НБА се рестартира след близо четиримесечна пауза заради пандемията от коронавирус. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Всички отбори ще изиграят по 3 контроли преди официалното подновяване на сезона, което ще стане на 31 юли сутринта. Първите мачове са с променени правила. Всяка част ще бъде от 10 минути вместо традиционните 12. Това се прави с цел да даде възможност на баскетболистите да натрупат игрова форма и да се намали рискът от контузии. Иначе сезонът се подновява с 22 отбора. Всеки тим ще изиграе 8 срещи, за да се определи финалната група".

Той говори и за кампусът в увеселителния комплекс Disney World в Орландо, където състезателите са затворени и нямат право да го напускат.

"Това породи голямо недоволство сред част от баскетболистите. Суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс го определи като затвор. Асът на Портланд Деймиън Лилард също критикува комплекса. Центърът на Оклахома Стивън Адамс обаче се разграничи от тях и заяви, че баскетболистите не бива да се оплакват, защото все пак не са в Сирия".

Вижте видео материала с целия разговор. В него гостът говори и за шампионите в Топ 4 на футболните първенства в Европа и за Златната топка.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.