Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Предприемач: Бизнесът трябва да е готов да работи и при втора вълна на пандемията

Кирил Петков, предприемач, създател на Центъра за приложни изследвания и иновации към Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Бизнес старт, 22.06.2020

10:40 | 22 юни 2020
Обновен: 12:56 | 22 юни 2020
Автор: Магдалена Иванова

Трябва да сме готови да движим бизнеса и при втора вълна. Лидерите трябва да са си разработили стратегията така, че да работят и в условията на коронавирус. Това заяви Кирил Петков, предприемач, създател на Центъра за приложни изследвания и иновации към Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Има много голяма опасност от втора волна. Очакват се по-сериозни нива на заразени, когато дойдат по-студените месеци“.

„Ние се стремим в нашата компания да създадем условия работното място да бъде най-безопасното място. Тестваме всички служители, предпочитаме да правим това, отколкото да рискуваме да спрем работа“, обясни Кирил Петков.

По неговите думи повечето страни, които успяха да овладеят пандемията, са видели, че това става с по-голямо тестване.

„Можем да брандираме страната си като безопасна, това ще е в помощ на туризма“.

Според госта в ситуацията на Covid-19 могат да се направят много добри неща, защото България е перфектно позиционирана, за да привлече инвеститори и да осигури диверсификация на производствения риск.

„Голяма част от компаниите в сектора на биотехнологиите се концетрират върху по-здравословните храни“, каза още Кирил Петков.

Още по темата вижте във видеото.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.