Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Алтерко дава възможност на клиентите да инвестират в компанията

Димитър Димитров, изпълнителен директор на "Алтерко", Виктор Манев, партньор в Impetus Capita, Бизнес старт, 10.06.2020

11:05 | 10 юни 2020
Автор: Цветан Кръстев

"Алтерко" взе решение да осъществи първично публично предлагане на ценните си книжа едновременно в Германия, Италия и България. По отношение на Германия и Италия основната причина е, че компанията има най-много клиенти и най-голям пазарен дял в тези две страни. Получаваме на ежедневна база запитвания от наши клиенти, които се  интересуват по какъв начин да инвестират в компанията и как да са част от нейното развитие. Това каза Димитър Димитров, изпълнителен директор на "Алтерко", в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Виктор Манев, партньор в Impetus Capital, заяви, че това е рядък уникален шанс, в който клиентите на "Алтерко" са големи фенове и лоялни към продуктите. "Поради това оценихме, че желанието на тези клиенти да участват в успеха на компанията си заслужава да бъде използвано", допълни той.

По думите на Димитров в България също интересът е достатъчно голям към компанията.

"Бихме искали да дадем възможност на клиентите да инвестират в компанията като частни инвеститори. Ако имаме достатъчен брой акционери, това би спомогнало за осъществяването на плана ни за листване на чужди борси". 

Според Манев необходимостта на скъсяването на доставките ще създаде нови възможности и вероятно отварянето на нови капацитети в България. Това е тенденция, която ще се наблюдава през следващите месеци. 

Димитров заяви, че финансовите резултатите през април и май на компанията стартираха стръмно нагоре. "Причината е, че германските и италианските дистрибутори през този период възстановиха работната си дейност и имаха нужда да възстановят приходите си. Поради това рязко увеличиха поръчките си", уточни той.

Вижте целия разговор във видео материала.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.