Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Авиационният сектор ще започне да се възстановява в края на 2020 – началото на 2021 г.

Николай Стойков, управляващ директор на "Аларик Секюритис", Бизнес старт, 27.05.2020

10:00 | 27 май 2020
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

При липса на драматично развитие на пандемията очаквам възстановяване в авиационния сектор в началото на следващата година, като завръщането на пътниците ще започнем да виждаме още от септември. Това каза Николай Стойков, управляващ директор на "Аларик Секюритис", в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Авиационният сектор е един от най-трудните сектори, където възможностите за печалби и загуби са големи. Аз гледам на сектора с подозрение и предпочитам да видя, че цикълът се е обърнал, а това все още не е така. Но така или иначе цените на акциите на компаниите от този сектор са атрактивни, има добри възможност, не мисля, че нещата могат да се влошат от само себе си“.

Николай Стойков обясни, че цените на акциите предвиждат доста добре бъдещото представяне на пазара и на икономиката.

„Моментът да се купят акции от авиационния сектор е сега, и в следващите няколко месеца представянето ще е добро“, смята управляващият директор на "Аларик Секюритис".

По думите на госта сега вероятно има хора, които съжаляват, че не са влезли по-рано на дадени позиции заради драматичните разлики в представянето на секторите.

Мнението на госта не е препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Вижте целия разговор във видео материала. 

Всичко гости на предаването "Бизнес старт" гледайте тук.